logo
Français Nederlands Steun aan kinderen die aan kanker lijden en aan hun naaste familie VZW Jennifer

Beginpagina > Resultaten > In het ziekenhuis > Aankoop van speelgoed en pedagogisch materiaal

Aankoop van speelgoed en pedagogisch materiaal

Een laptop en speelgoed voor de ziekenhuizen in de omstreken van Brussel en Luik.

maandag 16 september 2002, door Robin

Alle versies van dit artikel:

AANKOOP VAN EEN LAPTOP

Aan het begin van 2002 hebben we een vergadering gehad met meerdere personen van de Clinique de l’Espérance te Luik (leerkrachten, sociale assistenten, animatoren, verpleegsters). Deze personen hebben een zeer diepe indruk op ons gemaakt met hun niets aflatende motivatie en dynamiek om het verblijf in het ziekenhuis voor jonge kinderen te verbeteren. Wij hebben besloten alles te doen om hen te helpen met het bereiken van hun nobele doelen.

Het introduceren van de computer in het leven van de zieke kinderen was één van de projecten van de voornoemde groep. De ziekenhuisschool was al in het bezit van een PC maar de vraag naar het gebruik ervan was dusdanig groot dat vele kinderen teleurgesteld moesten worden; voornamelijk kinderen die aan hun bed gekluisterd zijn. De ziekenhuisleerkrachten wensten een laptop te bezitten, zodat de kinderen die aan het bed gekluisterd zijn toch ook hun lessen kunnen volgen.

Dankzij de hulp van het Levi-Strauss Fonds, beheerd door de Koning Boudewijn Stichting, hebben we ervoor kunnen zorgen dat deze wens werkelijkheid werd.

AANKOOP VAN SPEELGOED

De Stichting Koningin Fabiola heeft ons in staat gesteld voor verscheidene Brusselse en Luikse ziekenhuizen speelgoed en gezelschapsspellen aan te schaffen. Tijdens onze rondgang door de kinderkanker afdelingen van de voornoemde ziekenhuizen is het ons opgevallen dat er zeer weinig “materiaal” aanwezig is voor de tieners zoals video cassettes, dvd’s, stripboeken etc....

Dit artikel beantwoorden